0532 689 22 59 info@sunrentacarcorlu.com

Rent A Car, araç kiralama nedir?

Merhabalar;

Buradan sizlere Çorlu Sun Rent A Car olarak; rent a car diğer adıyla araç kiralama konusunda bir çok ayrıntıyı ve soruyu cavaplandıracağız. Çorlu Rent A Car, Çorlu rent a car telefon, Çorlu rent a car fiyatları, Çorlu Rent A Car firmaları, Çorlu Rent A Car şirketleri, Çorlu Rent A Car İletişim, Çorlu Rent A Car sahibinden, Çorlu kiralık araba, Çorlu kiralık araç, Çorlu havalimanı araç kiralama, çorlu havalimanı transfer gibi bir çok konuda yardımcı olacağız.

Çorlu Sun Rent A Car-oto kiralma- araç kiralama

Araç Kiralamak Nedir?

Araç kiralama, aracın kullanım haklarına satınalma olmaksızın kısa veya uzun vadede belirli ücretler karşılığında sahip olmaktır. Günlük kiralama ve uzun vadeli kiralama olmak üzere ikiye ayrılır.

Çorlu’da araç kiralama deyince ilk akla gelen firmalardan olan Sun Rent A Car, siz Çorlululara uzun süredir kurumsal olarak hizmet vermektedir.

Neden araç kiralanır?

 Araç kiralama kullanıcıların ihtiyaçlarına göre günlük veya uzun dönemde yapılabilir. Genel olarak kullanıcılar turistik geziler iş gezileri ve acil ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile araç kiralaması yapar. Günlük kiralamalar daha çok havaalanlarında istasyon ya da terminal gibi ülke ve şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yapılır.

Bunun yanında şehir içinde bulunan bazı kiralama noktalarında veya internetten araç kiralama imkanı mevcuttur. Uzun vadeli araç kiralamalar ise daha çok firmalar tarafından ekonomik sebeplerle tercih edilmektedir. Birçok firma birkaç yıllık bir süreç düşünüldüğünde çok sayıda araç kiralamayı satın almaktan daha düşük maliyetli bulur. Bununla birlikte Sigorta, kasko, araç bakımları gibi masraflardan da kurtulmuş olur.

Çorlu’da Nasıl araç kiralanır?

Çorlu’da araç kiralamak için sahip olmanız gereken tek belge ehliyettir. Hangi aracı kiralayacağınıza karar verdikten sonra mutlaka bir kiralama sözleşmesi imzalamak gerekir. Böylece işlem yasalaşır ve her iki taraf için de bu sözleşme şarttır. Bu sözleşmede aracın kiralandığı saat tarih kira bedeli ve bunun gibi özellikler bulunur. Araç kiralanırken mutlaka bilinmesi gereken durumlardan biri de yakıt masrafı kiracıya ait olmasıdır. Kiralama şartlarına yakıt ücreti dahil değildir.

Araç kiralamak için Çorlu ofisimizden rezervasyon yaptırabilir, ister bir günlük, ister haftalık, isterse aylık olarak kiralamayı düşündüğünüz hayalinizdeki araçları hayalinizdeki fiyatlarla size Çorlu Sun Rent A Car sunar.

Araç kiralamanın avantajları nelerdir?

Özellikle her gün araca ihtiyaç duymayan fakat tatil, özel gün ya da aniden belirlenmiş bir iş gezisine çıkmak için oto kiralama mükemmel bir hizmettir. Bu gibi ihtiyaçlar eğer yılda sadece birkaç hafta veya birkaç ayınızı alıyor ise ve yılın geri kalanında bir arabaya ihtiyaç duymuyorsanız kiralama servisleri hem daha ekonomiktir hem de daha mantıklıdır. Araç satın alma ücretinin yanında kasko, sigorta, bakım ve onarım masraflarını hesapladığımızda kiralama ücreti ile kıyaslanamayacak derecede pahalı olduğu görülebilir. Aynı durum uzun dönem kullanıcıları için de geçerlidir.

Günümüzde özellikle büyükşehirlerde bireysel araç kullanımları olması gerektiğinden çok daha fazla olduğu için trafik yoğunluğu zaman kaybı para kaybı gibi sonuçlar doğmaktadır. Her geçen gün değişen ve gelişen otomotiv sektöründe araç sahipleri hem ekonomik olarak sarsılmak da hem de birçok özel sorunla baş etmek zorunda kalmakta. Bu tip durumlar düşünüldüğünde araç ihtiyacı doğduğu anda oto kiralama hizmeti kullanıcıları büyük oranda rahatlatmış olur.

Sun Rent A Car olarak kurumsal firmalara kurumsal kiralama çözümleri sunuyoruz. Siz araçların tüm kötü işlerini bize bırakın, siz keyfini sürün…

Çorlu Sun Rent A Car-oto kiralma- araç kiralama

Araç kiralama şartları nelerdir?

1-Sürücü yaşı: Sigorta şartları gereği bir aracı kiralamak için en az 21 yaşında olmak zorunludur. Orta ve üst seviye araçlar için bu zorunluluk 25 yaş, ve büyük araçlar için ise en az 28 yaş tır.

2-Ehliyet süresi: Ekonomik orta sınıf ve üst sınıf bir araç kiralamak için en az 2 yıllık, lüks veya büyük bir araç için ise n az 3 yıllık bir ehliyete ihtiyaç vardır.

3-Ek Sürücü Eğer aracı birden fazla sürücü kullanacaksa bu durum mutlaka sözleşmeye İşlenmelidir. Bu sayede ek sürücü de kasko kapsamına alınmış olur.

4- Kilometre sınırı: Kiralanan aracın kilometre sınırı araçların listelendiği ekranda gösterilir belirtilen sınırın aşılması durumunda aşım ücreti uygulanır. Bazı araçlarda böyle bir sınır bulunmamaktadır ve sınırsız araçlarda herhangi bir ek aşım ücreti talep edilmez.

5- Ücret Ödeme ve Yöntemleri: Kiralama işlemini tamamlayabilmek için ücretinin bir kısmını veya tamamını önden vermek gerekir ve miktarı sözleşmeye eklenir. Banka havalesi, nakit ödeme veya PayPal hizmetleri ile ödeme gerçekleştirilir

6- Depozito-Provizyon: Kiralanan aracın kullanıldığı süre boyunca oluşabilecek trafik ve Park cezaları eksik yakıt ve sigorta kapsamına alınmayan hasarlar için teminat alınır. Bu teminat için kişinin kredi kartı ile ödeme yapması durumunda karta provizyon adı verilen bir işlem uygulanır. Bu durumda depozito ücreti kredi kartı üzerinde bloke edilir. Provizyon uygulaması için kart sürücü adına kayıtlı olmalıdır.

7-Kasko ve Sigorta İçin Bazı Önemli Koşullar: Sigorta ve kaskonun geçerli olabilmesi için sürücülerin alkol veya uyuşturucu kullanmaması, yasal hız sınırını aşması ve sözleşmede ismi olmayan kişiler tarafından kullanılmaması gereklidir Ayrıca belirtilen yük sınırının aşılması ve aracın Karayolları dışında kullanılması durumunda sigorta geçerli olmaz. Eğer kullanım sürecinde herhangi bir trafik kazası oluşmuşsa tutanakların kaza anında tutulması ve 48 saat içinde kiralama şirketine teslim edilmesi zorunludur. Aksi takdirde Sigorta ve kasko geçerliliğini yitirir.

8-Araç ile Yurtdışına Çıkma: Türkiye’de kiralanan araçlarla yurt dışına çıkılması durumunda sigortalar geçerli değildir bunun için kiralama şirketi ile özel olarak bu konu konuşulup gerekli şartlar yerine getirilmelidir

Çorlu’da Araç Kiralamada Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

1-       Aracı kiralayacak kişilerin sözleşmeyi imzalamadan önce aracın kaskosunun yanı sıra Rent A Car kaskosu olup olmadığını mutlaka öğrenmeleri gerekir.

Sun Rent A CAr olarak tüm araçlarımız özel rent a car kaskolu olup sizleri hiçbir sıkıntıya sokmadan sizleri ve aracınızı koruyoruz.

2-       Kiralanacak araca karar verildikten sonra aracı mutlaka incelemeli kaportadaki hasarlar motor yağı suyu vesaire gibi özel bilgiler sözleşmeye işlenmelidir.

3-       Araç teslim alırken bazı firmalar dolu yakıt deposu ile bazı firmalar ise boş depo ile teslim eder kiracı aracı nasıl teslim aldıysa aynı şekilde geri vermelidir. Eğer deponun bir kısmı dolu ise sözleşmeye yakıt miktarı İşlenmelidir. Örneğin Deponun yüzde 75%’i doludur gibi…

4-       Kiralama esnasında imzalanan sözleşmenin bir nüshasını kiracı mutlaka yanına almalıdır.Bazı firmalar sözleşmenin yanında senet belgesi de hazırlayabilirler bu belgenin de bir nüshası mutlaka alınmalı ve her iki belgede de karşılıklı imzalar olmalıdır.

Rent a car da en önemli hususun güven ve kalite olduğunu asla unutmayın. Sun Rent A Car Kaliteli arabaları uygun fiyata sizlere kurumsal kimliği ile sunar.

Çorlu Rent A Car, Çorlu rent a car telefon, Çorlu rent a car fiyatları, Çorlu Rent A Car firmaları, Çorlu Rent A Car şirketleri, Çorlu Rent A Car İletişim, Çorlu Rent A Car sahibinden, Çorlu kiralık araba, Çorlu kiralık araç, Çorlu havalimanı araç kiralama,