0532 689 22 59 info@sunrentacarcorlu.com

Çorlu’da Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? ÇORLU’DA ARAÇ KİRALAMA (RENT A CAR)

Çorlu Sun Rent A Car-oto kiralma- araç kiralama
Çorlu Sun Rent A Car-oto kiralma- araç kiralama

Daha önce ki yazımızda Çorlu Sun Rent a Car olarak araç kiralama genel hatları ile nedir? sorusunun cevabını aramıştık. İlgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda ise özel bir başlık altında Çorlu’da araç kiralama hizmetlerinde dikkat edilecek konulara değineceğiz.

          Günümüz insanının hem iş hem de özel hayatını kolaylaştıran oto kiralama hizmetleri birçok açıdan ekonomik ve pratiktir. Fakat pek çok sektörde olduğu gibi oto kiralama servislerinde de işini ciddiyetle yapmayan ve birçok kişiyi mağdur eden firma ve şahıslarla karşılaşabilirsiniz. İnternet veya sosyal ortamlarda kısa bir araştırma yapacak olursak araç kiralama hususunda yaşanmış can sıkıcı tecrübelerle karşılaşmak çok kolay. Sözünü ettiğimiz durumlarla karşılaşmamak için yapılması gerekenleri maddeler halinde anlatmaya çalışacağız. Böylece keyifli bir yolculuğa sorunsuz başlayıp sorunsuz bir teslim süreci yaşayabilirsiniz.

1-Bir firma araştırması:

Araç kiralama riskleri olan bir konudur. Tıkanıklık yaşamamak için aslında bu ilk madde hepsinden önemlidir. Son zamanlarda piyasada merdiven altı pek çok iş yeri insanları kolayca dolandırabiliyor. Öncelikle çalışacağınız firmanın yasal olup olmadığını kontrol edin. Özellikle araç kiralama kuruluşlarını aynı çatı altında toplayan TOKKDER’e (Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği) üye olup olmadığını öğrenin. Bu dernek üyelerini araç kiralamada hizmet kalitesini artıran bir bakış açısı ile yönetiyor. Üyelerin uyulması gereken Etik kurallar ve prensipler var. Bunun haricinde araç kiralama şirketinin bulunduğu bölgede var olan derneklere üye olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. İşini ciddiyetle yapan ve sorunları barışçıl bir yöntemle çözmeye gayret eden bir firma için olumsuz sonuçların her biri daha iyi kalite hizmet verebilmek için aslında birer fırsattır. Bu anlamda Çorlu’da araç kiralama, rent a car hizmeti veren Sun Rent A Car olarak elimizden gelenin en iyisini sunma gayretindeyiz.

2-İki Araç Seçimi:

Çalışacağımız firmaya karar verdikten sonra sırada hangi aracı seçeceğinizi belirlemek var. Öncelikle araç sizin amacınıza uygun olmalı. Eğer bir iş gezisi ve tek kişilik bir yolculuk yapacaksanız küçük ve yeni bir araç seçmek mantıklı olur. Tatil amaçlı ve kalabalık bir seyahat için ise geniş ve konforlu bir araç daha uygundur. Her zaman yeni araçları tercih etmeli ve yolculuk süresini dikkate almalısınız.

Çorlu Sun Rent A Car-oto kiralma- araç kiralama
Çorlu Sun Rent A Car-oto kiralma- araç kiralama

Ne tarz bir araç seçerseniz seçin karar verdiğiniz araçta mutlaka kaskonun yanısıra Rent A Car kaskosu olmalıdır. Birçok araç firmaları fiyatları sebebiyle Rent A Car kaskosu yaptırmaz ve böyle bir durumda ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca aracın sigortası olup olmadığını sorun ve ruhsatı muayene tarihlerini dikkatle inceleyin. Bununla birlikte periyodik bakım defterini kontrol etme hakkınız var, haklarınızı talep etmek konusunda çekinmeyin aracın her türlü belgesini inceledikten sonra firma yetkilileri ile olası en kötü durumu konuşun. Herhangi bir kaza durumunda her iki tarafın da mağdur olmaması için yüz yüze gelinebilecek durumları önceden bilmeniz şarttır. Sun Rent A Car’ın tüm araçları kurumsal rent a car kaskosuyla korunmaktadır.

3-Rezervasyon:

Seyahat tarihleri belli ise aracı seçtikten sonra mutlaka rezervasyon yaptırın. Özellikle yaz aylarında pek çok firma araç temin etmekte zorlanmaktadır. Günler öncesinden rezervasyon yaptırmanıza rağmen başka bir aracı size sunmak zorunda kalabilirler. Bu konuda da teminat almayı unutmayın rezervasyon yaptırırken elbette siz de bir miktar ödeme yaparak firma çalışanlarına güven vermek durumundasınız, fakat ücretin tamamını asla ödemeyin ve fatura almayı unutmayın.

4-Araç Teslim Alma:

Aracı teslim alırken tüm firmalar size bir sözleşme imzalatır. Bu sözleşmede araç hasarlıysa ilgili bölüme işaretleme yapılır gerekirse not düşülür. Firma yetkilisi ile birlikte hasar tespitini yaparak doğru kaydedilmesine dikkat edin aracın hasarlı bölgelerinin fotoğraflarını çekin birçok fiziksel hasarlar kaskoya dahil edilmez. Bu yüzden sizden önceki kullanıcının verdiği zararı karşılamak zorunda olabilirsiniz.

Sözleşmeye alınan notlar veya fotoğraflar sizin kanıtınız olacaktır. Çoğu müşteri bilmez ama araç teslim alınırken motor yağı gösterge lambaları iç döşeme yıpranmaları vesaire bile kaydedilmelidir. İşini severek yapan profesyonel şirketler sizden gelen taleplere olumlu tepki verir ve DAİMİ müşteri kazanmak ister. Bununla birlikte sizde istemeyerek yarattığınız tüm sorunları şeffaf bir şekilde yetkililerle paylaşmalı ve gerekeni yapmalısınız.

Sun Rent A Car olarak Çorlu’da araba kiralama sektöründe amacımız yüzde yüz müşteri memnuniyetidir.

5- Sözleşme:

Öncelikle sadece oto kiralarken değil hayatımız boyunca imza attığınız tüm belgeleri dikkatle incelemelisiniz anlayamadığınız ya da okuyamadığımız kısımlar hakkında bilgi almalısınız. Araç kiralama esnasında sözleşme imzalarken sonradan karşılaşabileceğiniz sorunları önlemek amacıyla aşağıdaki hususlara ehemmiyet verin.

  1. Sözleşmedeki maddeleri tek tek dikkatlice okuyun firmaların çoğu kendilerini güvenceye alacak maddeler eklemiş olabilirler. Sözleşmedeki bazı maddeleri kabul etmeme hakkınız var bu durumda ilgili maddenin üzerine iptal yazısı yazdırıp yetkiliden imza alabilirsiniz.
  2. Sözleşmede yazı puntosu 16 olmalıdır daha küçük puntolu silik yazılı veya kısmen eksik belgeleri imzalamayınız.
  3. Sözleşmenin bir nüshasını yanınıza alın ve firma yetkilisinin imzasının olup olmadığını kontrol edin. Sözleşme haricinde size ekstra belge imzalatmak isterlerse reddedin artık birçok firma senet ile çalışmıyor depozito için kredi kartına provizyon çektiriyor ki bu durum her iki taraf için de daha güvenli ve kanıtlanabilir bir yöntem.

Sonuç olarak araç kiralama hususu riskleri olabilen bir süreçtir fakat güvenilir şirketlerle çalışılıp gerekli tedbirler alındığında keyifli bir yolculuk ve sorunsuz bir alışveriş ortaya çıkar. Unutulmamalıdır ki kiraladığınız araçlar size hizmet etmekle birlikte birer emanettir. Bu bilinçle hareket etmeli ve karşılıklı güven olgusuna değer vermelisiniz.

ÇORLU’DA ARAÇ KİRALAMA (RENT A CAR)